Billy Idol @ Zagreb Calling 2015.

Events Management /
Pogledajte spot
Billy Idol na Zagreb Calling 2015. godine. Legendarni engleski glazbenik Billy Idol zapalio je Šalatu! Idol je nastupio kao glavni izvođač prvog dana Zagreb Callinga i pokazao da i u 60. godini života ima kondicije za sat i pol nastupa.
  • Klijent: Avalon produkcija
  • Trajanje festivala: 13.7. - 14.7.2015.
  • Opis: PR
3PMmedia – Music PR * Booking * Events

Billy Idol.
Legendarni engleski glazbenik Billy Idol zapalio je Šalatu! Idol je nastupio kao glavni izvođač prvog dana Zagreb Callinga i pokazao da i u 60. godini života ima kondicije za sat i pol nastupa.

Billy Idol zapalio Šalatu!
Legendarni engleski glazbenik Billy Idol zapalio je Šalatu! Idol je nastupio kao glavni izvođač prvog dana Zagreb Callinga i pokazao da i u 60. godini života ima kondicije za sat i pol nastupa. Izveo je sve najveće hitove iz gotovo 40-godišnje karijere, a najvatrenije je bilo na bisu kad je publika s njim zborski pjevala veliki hit “White Wedding”. Prije Billy Idola i njegovog benda nastupili su beogradska grupa Partibrejkers i Psihomodo Pop, koji je dokazao da i Hrvati “praše” dobar rock.

Samir Milla – vecernji.hrZagreb Calling uspješno lansiran
Rockom obojena prva večer započela je žestokim riffovima neuništivih Partibrejkersa i nastavila se sat vremena dugim showom Psihomodo Popa koji na krilima aktualnog albuma “Ćiribu ćiriba” doživljava novu mladost. Izlaskom Billy Idola na scenu stadion je eksplodirao, a 6.000 posjetitelja gromoglasnim vriskom dočekalo glazbenika uz čije hitove su mnogi odrasli. Praćen gitarističkim virtuozom Steveom Stevensom Billy je s lakoćom proletio kroz najveće hitove 30 godina duge karijere dodavši nekolicinu pjesama s aktualnog albuma “Kings & Queens Of The Underground”.
Rasplesan drugi dan otvorili su misteriozan dvojac Nipplepeople odličnim setom, nakon kojeg je zagrebački Detour pokazao zbog čega su posljednju godinu u samom vrhu regionalne scene. Oko 21:30 velika pozornica Zagreb Callinga prepuštena je u ruke Sister Bliss, Maxi Jazzu, njihovom savršeno usviranom bendu, nevjerojatnoj produkciji i pozitivnoj energiji koju su ove legende elektronske scene podjelili s oduševljenih 4.000 fanova. Kultne figure svjetske elektronske scene isporučili su nastup bez sumnje spada u top 5 najboljih stranih koncerata u Hrvatskoj u proteklom desetljeću. Faithless su osvojili Šalatu, učinili je svojom crkvom i postali jedno s oduševljenom publikom. Nevjerojatan koncert.
Stadion Šalata još jednom se pokazao kao odličan saveznik ugostivši 10.000 ljudi u dva dana i pomogavši da se uspješno lansira Zagreb Calling čime je metropola dobila još jednu veliku ljetnu glazbenu manifestaciju. Prepoznala je to ne samo zagrebačka publika nego i ona iz drugih djelova Hrvatske, kao i iz susjednih Slovenije i BiH odakle je došlo nekoliko stotina fanova.
nacional.hr

Festival Zagreb Calling je u dva dana posjetilo oko 10 tisuća ljudi, Billy Idol i Faithless oduševili publiku
Billy Idol prvog dana i Faithless drugog odličnim i visokoenergičnim nastupima su definitivno označili prvo izdanje novog Zagreb Callinga. Rockom obojena prva večer započela je žestokim riffovima neuništivih Partibrejkersa i nastavila se sat vremena dugim showom Psihomodo Popa koji su koncert dijelom iskoristili i za promociju aktualnog albuma “Ćiribu ćiriba”.
Izlaskom Billya Idola na scenu stadion je eksplodirao, a 6 tisuća posjetitelja gromoglasnim vriskom dočekalo glazbenika uz čije hitove su mnogi odrasli. Praćen gitarističkim virtuozom Steveom Stevensom, Billy je s lakoćom proletio kroz najveće hitove 30 godina duge karijere dodavši nekolicinu pjesama s aktualnog albuma “Kings & Queens Of The Underground”.
Drugi dan otvorili su misteriozan dvojac Nipplepeople odličnim setom, nakon kojeg je zagrebački Detour pokazao zbog čega su posljednju godinu u samom vrhu regionalne scene. Oko 21:30 velika pozornica Zagreb Callinga prepuštena je u ruke Sister Bliss, Maxi Jazzu i njihovom savršeno usviranom bendu, nevjerojatnoj produkciji i pozitivnoj energiji koju su ove legende elektronske scene podjelili s oduševljene 4 tisuće fanova. Faithless, kultne figure svjetske elektronske scene, isporučili su nastup kojeg neki već sad svrstavaju u top 5 najboljih stranih koncerata u Hrvatskoj u proteklom desetljeću.
Igor Šimulija – telegram.hr