Hooverphonic @ Zagreb Tvornica Kulture 2019

Events Management / PR /
Pogledajte spot
Hooverphonic u Tvornici Kulture 2019. godine Belgijski bend Hooverphonic, koji se još sredinom 90-ih izdvojio u masi komercijalnih bendova kombinacijom alternativne rock glazbe, elektronike i indie zvuka.
  • Klijent: Avalon produkcija
  • 26.3.2019.
  • Opis: PR & Event Management
3PMmedia – Music PR * Booking * Events

Hooverphonic.

Plakat Hooverphonica Tvornica Kulture Zagreb 2019

Organizirali smo koncert legendarnog belgijskog banda Hooverphonic koji se izdvojio u masi komercijalnih bendova još sredinom 90-ih godina kada je oborio s nogu cijelu Europu kombinacijom alternativne rock glazbe, elektronike i indie zvuka.

Dvadeset godina kasnije, ovaj nesvakidašnji sastav konačno je došao u Zagreb s namjerom da i našu publiku upiše u svoju svjetsku bazu fanova, ali i da ih podsjeti na planetarno popularni hit Mad about you – koja i nakon 19 godina od kada je nastala ne zaostaje za najvećim hitovima današnjice. U bogatoj karijeri bendu su se pridruživali razni pjevači, ali i pjevačice, uključujući Liesje Sadonius, Kyoko Baertsoen, Esther Lybeert, Geike Arnaert i Noémie Wolfs.

Hooverphonic je u svom devetom studijskom albumu “In Wonderland” ponudio zbirku singlova otpjevanih od strane nekoliko pjevača i pjevačica. Od 1995. godine ovaj bend nije prestao stvarati takozvanu kinematografsku pop muziku koju neki i dalje nazivaju trip-hop, iako Alex Callier, kreativni um grupe, preferira termin retro futurizam. Posljednja dva albuma, “In Wonderland” i “Looking for stars”, najbolji su dokaz njihove neobične vizije koja i dalje stoji rame uz rame sa svim novim tendencijama moderne glazbe.

Hooverphonic u Tvornici kulture pokazali da su bend sa 100 lica
Hooverphonic je bend sa sto lica. Sinoć su sva ta lica konačno, po prvi put u dvadesetrogodišnjoj karijeri predstavili Zagrebu. Hooverphonic nam se počeo prikradati u devedesetima, pokušavajući nas uključiti u njihovo dražesno eksperimentiranje malo s trip hopom, malo s jazzom, malo s filmskom glazbom, malo s elektronikom; a konačno su nas osvojili na početku nultih, s hitom koji će se jednom (ako ne već sada) smatrati evergreenom – ”Mad About You”. Sudeći po sinoćnoj mirnoj, zaljubljenoj publici – mi smo ti koji su ludi za njima.

Andrea Basić – muzika.hr

Hooverphonic – bend koji je dao više publici nego publika bendu
Za uho najzabavniji period dolazi kada bend počne svirati „Jackie Cane“, pjesmu koja produkcijski zvuči odlično, jedna od onih koje se primaju u memoriju i pjevušenje nakon preslušavanja je neminovno. Pomalo surf, ali i dalje orkestralni zvuk, okupan je zavodničkim pjevom. Kako na dosad viđenim izvedbama, tako i sinoć, ovo je jedna od upečatljivijih izvedbi.

Gordana Viboh – Sound Report

Foto: Samir Cerić Kovačević