Zagreb Calling 2015. @ Šalata

15 srpnja, 2015 by 3pmmedia
Billy Idol - Zagreb Calling 2015 @ Šalata

Organizirali smo prvo izdanje festivala Zagreb Calling na Šalati 2015. godine gdje su u dva dana nastupile svjetske zvijezde Billy Idol i Faithless, regionalne legende Partibrejkers, Psihomodo Pop, kao i sve popularniji Detour i Nipplepeople.

Projekt je realiziran u suradnji s Avalon produkcijom.

13.7.2015. Billy Idol, Partibrejkers, Psihomodo Pop

14.7.2015. Faithless, Nipplepeople, Detour

 

Billy Idol zapalio Šalatu!

Legendarni engleski glazbenik Billy Idol zapalio je Šalatu! Idol je nastupio kao glavni izvođač prvog dana Zagreb Callinga i pokazao da i u 60. godini života ima kondicije za sat i pol nastupa. Izveo je sve najveće hitove iz gotovo 40-godišnje karijere, a najvatrenije je bilo na bisu kad je publika s njim zborski pjevala veliki hit “White Wedding”. Prije Billy Idola i njegovog benda nastupili su beogradska grupa Partibrejkers i Psihomodo Pop, koji je dokazao da i Hrvati “praše” dobar rock.

Samir Milla – vecernji.hr

 

Zagreb Calling uspješno lansiran

Rockom obojena prva večer započela je žestokim riffovima neuništivih Partibrejkersa i nastavila se sat vremena dugim showom Psihomodo Popa koji na krilima aktualnog albuma “Ćiribu ćiriba” doživljava novu mladost. Izlaskom Billy Idola na scenu stadion je eksplodirao, a 6.000 posjetitelja gromoglasnim vriskom dočekalo glazbenika uz čije hitove su mnogi odrasli. Praćen gitarističkim virtuozom Steveom Stevensom Billy je s lakoćom proletio kroz najveće hitove 30 godina duge karijere dodavši nekolicinu pjesama s aktualnog albuma “Kings & Queens Of The Underground”.

Rasplesan drugi dan otvorili su misteriozan dvojac Nipplepeople odličnim setom, nakon kojeg je zagrebački Detour pokazao zbog čega su posljednju godinu u samom vrhu regionalne scene. Oko 21:30 velika pozornica Zagreb Callinga prepuštena je u ruke Sister Bliss, Maxi Jazzu, njihovom savršeno usviranom bendu, nevjerojatnoj produkciji i pozitivnoj energiji koju su ove legende elektronske scene podjelili s oduševljenih 4.000 fanova. Kultne figure svjetske elektronske scene isporučili su nastup bez sumnje spada u top 5 najboljih stranih koncerata u Hrvatskoj u proteklom desetljeću. Faithless su osvojili Šalatu, učinili je svojom crkvom i postali jedno s oduševljenom publikom. Nevjerojatan koncert.

Stadion Šalata još jednom se pokazao kao odličan saveznik ugostivši 10.000 ljudi u dva dana i pomogavši da se uspješno lansira Zagreb Calling čime je metropola dobila još jednu veliku ljetnu glazbenu manifestaciju. Prepoznala je to ne samo zagrebačka publika nego i ona iz drugih djelova Hrvatske, kao i iz susjednih Slovenije i BiH odakle je došlo nekoliko stotina fanova.

nacional.hr

Festival Zagreb Calling je u dva dana posjetilo oko 10 tisuća ljudi, Billy Idol i Faithless oduševili publiku

Billy Idol prvog dana i Faithless drugog odličnim i visokoenergičnim nastupima su definitivno označili prvo izdanje novog Zagreb Callinga. Rockom obojena prva večer započela je žestokim riffovima neuništivih Partibrejkersa i nastavila se sat vremena dugim showom Psihomodo Popa koji su koncert dijelom iskoristili i za promociju aktualnog albuma “Ćiribu ćiriba”.
Izlaskom Billya Idola na scenu stadion je eksplodirao, a 6 tisuća posjetitelja gromoglasnim vriskom dočekalo glazbenika uz čije hitove su mnogi odrasli. Praćen gitarističkim virtuozom Steveom Stevensom, Billy je s lakoćom proletio kroz najveće hitove 30 godina duge karijere dodavši nekolicinu pjesama s aktualnog albuma “Kings & Queens Of The Underground”.
Drugi dan otvorili su misteriozan dvojac Nipplepeople odličnim setom, nakon kojeg je zagrebački Detour pokazao zbog čega su posljednju godinu u samom vrhu regionalne scene. Oko 21:30 velika pozornica Zagreb Callinga prepuštena je u ruke Sister Bliss, Maxi Jazzu i njihovom savršeno usviranom bendu, nevjerojatnoj produkciji i pozitivnoj energiji koju su ove legende elektronske scene podjelili s oduševljene 4 tisuće fanova. Faithless, kultne figure svjetske elektronske scene, isporučili su nastup kojeg neki već sad svrstavaju u top 5 najboljih stranih koncerata u Hrvatskoj u proteklom desetljeću.

Igor Šimulija – telegram.hr