Održan koncert u Tvornici kulture – Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli “Na putu”

28 svibnja, 2021 by 3pmmedia

Dugo iščekivani koncert (i ne samo zbog opuštanja epidemioloških mjera) Vinka Ćemeraša & Talvi Tuulija održan je u zagrebačkoj Tvornici kulture i u najblaže rečeno, ispunio je sva očekivanja. I ne samo očekivanja, sasvim sigurno ispunio je srca svih koji su se odlučili doći na koncert.

 

Što kažu drugi

SOUNDREPORT

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli promocijom albuma raznježili srca u Tvornici kulture

AUTOR: Katja Jukić

“Album koji su objavili u listopadu prošle godine već je zaradio i nominaciju za Porin, a koncert je rasprodan u vrlo kratkomu roku. Budući da je bio popraćen i live prijenosom, oni koji nisu imali sreće s kupovinom ulaznica za Tvornicu, koncert su mogli pratiti preko streama, iz udobnosti svojega doma, ali i u opuštenijim uvjetima, uz nadam se, ples. U svakom slučaju, događaj koji niste trebali propustiti.

Vinko Ćemeraš široj javnosti postao je poznat nakon pobjede u showu The Voice i, iako mi se čini kako ga je on velikim dijelom definirao kao glazbenika, Vinko nastavlja dokazivati da zvjezdice proizišle iz takvih showova ne moraju nužno izblijedjeti čim se dojmovi publike slegnu (James Arthur who?!). Sjaji on, kao i njegov sjajan album koji nam je sinoć predstavio sa svojim bendom. Nakon laganoga intra Talvi Tuulija, na pozornicu je došao Vinko, a publika ga je pozdravila s velikim ushićenjem. S obzirom na to da je publiku činio za Tvornicu zapravo mali broj ljudi, slatke su se vibracije prostorom proširile iznimno brzo.

Nije trebalo puno, publika je bila povedena i razdragana već prvom pjesmom te pljeskovima popratila ritam, a i stihovi su uskoro počeli odzvanjati kao nešto na što se jako dugo čekalo, pa je sada napokon stiglo i bilo moguće, sad i tu. Nebrojeno su se puta usred pjesama prolomili pljeskovi i usklici podrške i odobravanja, a nažalost sve u jako kontroliranim uvjetima. Ovaj glazbenik uistinu posebnoga vokala pokazao je da suvereno vlada scenom te, uz neizmjerljiv talent, fantastičnu nadarenost, čini izvrsnoga frontmena benda. Talvi Tuuli bio je sjajna podrška u svakomu trenutku, poput pravoga energy boostera s tehnički odličnim izvedbama, a Vinko je jasno dao do znanja da je ta pozornica njegova.”

Kompletan članak pročitajte ovdje.

 

tportal.hr

Pogledajte kako je bilo na još jednom koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture, Vinko Ćemeraš predstavio je publici svoj prvi album

AUTOR: Boris Radošević

“Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli održali su zagrebački koncert je će za njih ujedno i prva samostalna koncertna promocija debitantskog albuma. U zagrebačkoj Tvornici kulture nastup je održan u skladu sa svim aktualnim epidemiološkim mjerama

Protekla 2020. godina u mnogočemu je bila posebna za Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli, unatoč (ne)prilikama u kojima su se našli, zajedno s čitavim svijetom. U veljači prošle godine Vinko Ćemeraš je pobijedio u showu The Voice Hrvatska, zaokupio pažnju šire publike te hrabro zakoračio u samostalnu glazbenu karijeru. Publiku je oduševio izvedbom pjesme ‘Pelin i med’, što je potvrđeno i prestižnom nagradom Cesarica – Hit mjeseca ožujka, a nakon toga kreira bendovsku formaciju te svi zajedno pod producentskim vodstvom Srđana Sekulovića – Skansija započinju stvarati nove (autorske) pjesme!”

Kompletan članak pročitajte ovdje.

* Program je sufinanciran putem natječaja „Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Galerija s koncerta u Tvornici kulture